GibbsCAM certifikován pro Autodesk Inventor 2016

propojení umožňující přípravu NC programů přímo na základě modelů součástí vytvořených v CAD řešení Inventor, a to i s využitím atributů prvků modelu

Technologický CAD/CAM software GibbsCAM, který na českém trhu zastupuje firma technology-support, byl v rámci programu Autodesk Certified Apps certifikován pro 3D strojírenský konstrukční software Autodesk Inventor 2016. Tato certifikace produktu GibbsCAM je patnáctou v řadě.

Konstrukce prototypových dílů a sestav v CAD softwaru Inventor pomáhá výrobcům nejen konstruovat, ale i vizualizovat a simulovat jak bude produkt fungovat v podmínkách reálného světa ještě před jeho vyrobením. Technologický CAD/CAM software GibbsCAM dokáže přímo načítat modely součástí z CAD Inventoru a umožňuje tak NC programátorům a obraběčům snadno a pohotově připravovat NC programy pro CNC obráběcí stroje na základě modelů, což snižuje náklady a zvyšuje efektivitu při přípravě NC programů a seřizovacích listů pro vlastní obrábění. Certifikované aplikace nabízejí nejvyšší úroveň integrace a kompatibility s konkrétními produkty Autodesk. 

„Těší nás obnovení certifikace od společnosti Autodesk jakožto potvrzení součinnosti CAMu GibbsCAM s CADem Autodesk Inventorem a našeho pokračujícího partnerství,“ řekl Robb Weinstein, viceprezident prodeje a strategického plánování pro GibbsCAM. „Certifikace ukazuje náš závazek zákazníkům používajícím oba softwary a zajišťuje jim, že mohou využít nových vlastností a vylepšení v GibbsCAMu 2015 se zaručenou kompatibilitou mezi oběma produkty.“

GibbsCAM načítá soubory Autodesk Inventor IPT (model součásti) a Autodesk Inventor IAM (sestavy), přebírá všechny informace o barvách, popisy otvorů a CAD prvků přiřazené v Inventoru, aby bylo zajištěno rozpoznávání všech atributů prvků. Alternativně může uživatel  Inventoru použít „Doplněk GibbsCAM do Autodesk Inventor“ a přenášet soubory přímo do GibbsCAM volbou „Přenést do GibbsCAM“ při práci na stejném počítači. Jakmile jsou v CAMu GibbsCAM definovány obráběcí procesy, dojde k jejich automatické aktualizaci po revizi modelu v CADu Inventor. Kromě toho je k dispozici i „Modul GibbsCAMu pro Autodesk Vault“ umožňující interakci mezi GibbsCAMem a softwarem pro správu dat Autodesk.

 

datum zveřejnění: 7. 8. 2015

info na vyžádání
verze pro tisk