GibbsCAM certifikován pro Inventor 9

GibbsCAM, ideální technologické software z hlediska snadnosti ovládání a generování NC dat je stále výkonným výrobním řešením pro modelář Inventor společnosti Autodesk.

Software GibbsCAM byl certifikován společností Autodesk pro vzájemnou výměnu dat s modelářem Inventor 9.

Gibbs and Associates, vývojářský tým technologického software GibbsCAM určeného pro přípravu NC programů pro CNC obráběcí stroje, reprezentovaný pro Českou republiku a Slovensko firmou technology-support, oznámil, že s platností od sedmého září byl software GibbsCAM certifikován společností Autodesk pro vzájemnou výměnu dat s modelářem Inventor 9 a zařazen mezi certifikované aplikační programy pro Autodesk Inventor.

„Je nám ctí, že můžeme být zařazeni mezi certifikované aplikační programy pro Autodesk Inventor 9. Systém certifikace společnosti Autodesk vznikl v roce 2002 a GibbsCAM byl jedním z prvních certifikovaných programů, v té době pro Inventor verze 5. Toto je jasná ukázka dlouhodobého spojení dvou firem za účelem poskytování efektivních řešení svým zákazníkům“, říká Bill Gibbs, zakladatel a president společnosti Gibbs and Associates. „Silné možnosti GibbsCAMu, jež jsou stále jednoduché na ovládání, mohou navazovat na konstrukční práci Autodesk Inventoru a snadno a rychle převádět modely do výroby“



„Pro uživatelé Autodesk Inventoru je GibbsCAM stále výkonným CAM software s jednoduchým ovládáním, který snadno umožňuje realizovat jejich technické návrhy z Autodesk Inventoru,“ říká Richard Runnels, manager partnerských programů výrobní divize firmy Autodesk. „Účast GibbsCAMu mezi certifikovanými aplikačními programy pro Autodesk Inventor nám umožňuje nabízet zákazníkům kompletní řešení od návrhu po vlastní výrobu.“

GibbsCAM může načítat přímo soubory Autodesk Inventoru pro přípravu technologie výroby a vygenerování dráhy nástroje. Spojení Inventoru a GibbsCAMu umožňuje přímý přenos modelů z Inventoru do GibbsCAMu. Skutečnost, že GibbsCAM je špičkou v oboru z hlediska snadnosti ovládání se ve spojení s intuitivním a přesným modelářem Autodesk Inventor projevuje především v každodenních požadavcích na přípravu technologií pro CNC obrábění, které přináší výrobní proces.

O Gibbs and Associates a o GibbsCAMu
Letos oslavuje společnost Gibbs and Associates dvacáté výročí založení firmy. Během těchto let poskytoval špičkové technologie, které jsou silné a produktivní při zachování snadnosti ovládání. GibbsCAM je stále považován za špičku ve snadnosti ovládání v oboru CAM technologií, při zachování silné a produktivní funkčnosti CAM. Základní filosofie firmy je charakterizována heslem Značně jednoduchý, přirozeně výkonný. Gibbs se snaží maximálně využít programátora NC, obráběče a vedoucího výroby, ne je eliminovat. Cílem GibbsCAMu je představit výrobním firmám nové technologie a nové způsoby práce, které zjednoduší obrábění a jejich provozy budou produktivnější. Pro dosažení tohoto cíle vytváří GibbsCAM nástroje, které jsou intuitivní, graficky interaktivní, velmi přehledné a proto je radost s nimi pracovat. Gibbs poskytuje komplexní řešení se servisem a podporou, kterou zákazník potřebuje.
Současná řada produktů GibbsCAM podporuje 2 až 5-osé frézování, soustružení, soustružnicko/frézovací funkce, multifunkční obráběcí centra a EDM-řezání drátem. GibbsCAM též umožňuje konstruování pro vlastní výrobu, což zahrnuje vytváření jednoduchým modelů a na nich založené 2-, 2.5- a 3-osé obrábění tvarů součástí. Možnosti vzájemné výměny dat zpřístupňují GibbsCAMu rozsáhlou oblast všech standardních formátů CAD dat.

GibbsCAM je certifikován firmou Microsoft „Navrženo pro Windows XP/2000“. Dále je certifikován pro Autodesk Inventor (certifikovaný partner), Solid Edge (certifikované technologické software) a Solid Works (certifikovaný CAM systém). GibbsCAM je zakomponován jako technologické software do produktů výrobců obráběcích strojů a řídicích systémů jako jsou například Fadal, GE Fanuc, Siemens a Mitsubishi.

Oficiálním distributorem produktů firmy Gibbs and Associates pro Českou republiku a Slovensko je společnost technology-support s.r.o. Technická podpora je poskytována přes síť místních distributorů, nebo přímo technických center v Praze, Kopřivnici a Povážské Bystrici.
Více informací získáte na webových stránkách www.t-support.cz . Pro registrované návštěvníky jsou zde k dispozici manuály, cvičné příklady, triky a zákoutí jednotlivých postupů, ale i další materiály.

datum zveřejnění: 1. 11. 2004

info na vyžádání
verze pro tisk