nové funkce GibbsCAM představené na SolidWorks World 2012

CAM software přináší optimalizované obrábění do 3D CAD software SolidWorks 2012

MOORPARK, CA –24. leden, 2012 – Gibbs and Associates, společnost vyvíjející software GibbsCAM® pro programování CNC obráběcích strojů, a společnost Cimatron dnes oznámily, že budou prezentovat, jak je software GibbsCAM optimalizován pro obrábění součástí vytvořených v SolidWorks®, a to na konferenci SolidWorks World 2012 v partnerském pavilonu ve stánku č. 624. Tato konference se koná ve dnech 12. - 15. února na výstavišti San Diego Convention Center v San Diegu, CA. Společnost Gibbs se dále rozhodla uspořádat prezentaci nazvanou “Optimalizace výroby s modely SolidWorks a funkcí automatického rozpoznávání prvků GibbsCAM”. Prezentace proběhne od 17.30 - 17.45 v neděli 12. února a upozorní na nové funkce GibbsCAM, které umožňují optimální integraci mezi SolidWorks a GibbsCAM. 

GibbsCAM, certifikovaný CAM produkt pro SolidWorks, má řadu nových funkcí zabezpečujících plynulou integraci mezi SolidWorks a GibbsCAM. Tyto funkce zahrnují možnost GibbsCAM načítat a přebírat prvky ze souboru SolidWorks a možnost automaticky aktualizovat obráběcí procesy při provedení změny v souboru/tělesu SolidWorks. Kromě toho funkce GibbsCAM, Správce děr, integruje Průvodce vrtáním se SolidWorks pro automatické načítání, rozpoznání a obrábění děr. Jsou načteny i barvy vytvořené v SolidWorks a zachovány v GibbsCAM pro použití v programovacím procesu. Uživatelé SolidWorks těží také z unikátního uživatelského rozhraní GibbsCAM, které usnadňuje naučení se a zároveň usnadňuje práci konstruktérům i výrobním profesionálům. 

Jedním z nejzajímavějších prvků pro uživatele SolidWorks je schopnost GibbsCAM načíst a zachovat "prvky, features" ze souborů SolidWorks. Tato funkce, nazvaná Správce prvků, umožňuje NC programátorovi lepší porozumění součásti, obrobku, tedy záměrům konstruktéra. NC programátoři mohou využít funkce pro rychlou a snadnou identifikaci a výběr oblastí pro použití obráběcích procesů, což přináší kratší programovací časy a přesnější výrobu. 

Pokud je nezbytné provést změny na modelu součásti, je GibbsCAM jedinečně vybaven pro práci s těmito změnami. Po přenesení aktualizované součásti do GibbsCAM dojde k automatické aktualizaci všech obráběcích procesů součásti prostřednictvím několika kliknutí myši, a tím k ušetření cenného času ve výrobním procesu. 

Uživatelé SolidWorks ocení interoperabilitu GibbsCAM s funkcí Průvodce vrtání SolidWorks. GibbsCAM nyní může načíst všechny atributy přiřazené dírám vytvořeným průvodcem a automaticky generuje seznamy nástrojů a procesů s cílem vytvořit operace vhodné na obrábění děr. Tato funkce nazvaná Správce děr je pro programátory velkou úsporou času. 

GibbsCAM nyní zachovává všechny barvy použité pro modely vytvořené v SolidWorks. Protože barvy použité během konstruování často nesou informace o výrobních procesech, zachování těchto barev zlepšuje komunikaci mezi konstrukcí a výrobou. To urychlí programování a má za následek rychlejší zhotovení přesnější součásti. 

“Víme, že uživatelé SolidWorks budou nadšení vyšší mírou interoperability mezi našimi produkty. Efektivní použití modelů SolidWorks současně s automatizovanými obráběcími funkcemi tvoří nepřekonatelnou kombinaci pro rychlou a přesnou výrobu,” řekl Bill Gibbs, prezident a zakladatel společnosti Gibbs and Associates.

Kombinace GibbsCAM a SolidWorks 2012 nabízí kompletní CAD/CAM řešení pro většinu výrobních provozů. Ať už mají součásti jednoduchou geometrii, která potřebuje pouze 2,5osé frézování nebo 2osé soustružení, nebo komplexní geometrii vyžadující 5osé obrábění, soustružnicko/frézovací multifunkční (MTM) stroje a nebo dlouhotočné soustružnické CNC automaty, kombinace SolidWorks-GibbsCAM podporuje a optimalizuje obráběcí proces. GibbsCAM kontroluje dráhy nástrojů, pak je dynamicky a vizuálně simuluje na virtuálních obráběcích strojích a přesně je zpracuje postprocesorem pro vygenerování optimálních NC programů. Řada funkcí GibbsCAM pomáhá uživatelům eliminovat zmetky, snížit časy cyklů a maximalizovat účinnost, bezpečnost a zisk. 



GibbsCAM může načíst všechny atributy přiřazené dírám vytvořeným průvodcem SolidWorks a generovat seznamy nástrojů a procesů s cílem vytvořit operace vhodné na obrábění děr.

O Gibbs and Associates
Více než 25 let je společnost Gibbs and Associates přední společností poskytující špičkovou CAD/CAM technologii při zachování charakteristiky snadného použití a produktivity. “Značně jednoduchý, Přirozeně výkonný” je hlavní filozofie společnosti Gibbs. Gibbs věří v podporu NC programátora, obráběče a výrobního inženýra, ne v jejich eliminaci. Cílem společnosti Gibbs je poskytnout výrobcům nové technologie a nové způsoby práce, které jim obrábění usnadní a jejich podnikání učiní ziskovějším. Aby bylo tohoto cíle dosaženo, vytváří společnost Gibbs nástroje, které jsou přirozeně intuitivní, graficky interaktivní, velmi přehledné, asociativní a je prostě radost je používat. Společnost Gibbs poskytuje maximálně kvalitní řešení se servisem a podporou, kterou úspěšní zákazníci vyžadují.

Stávající produktová řada GibbsCAM podporuje 2 až 5ti osé frézování, soustružení, frézování/soustružení, multifunkční souběžné obrábění a drátořez EDM. GibbsCAM také obsahuje plně integrované technologické CAD konstrukční funkce, které zahrnují konstrukci 2D, 2.5D a 3D drátěných modelů, ploch a těles. Funkce výměny dat GibbsCAMu umožňují načítat nejširší škálu nativních a průmyslových standardních CAD datových formátů. GibbsCAM je certifikován pro Autodesk Inventor jako Certified Application Program, dále je Solid Edge Certified Select Product a také Solidworks Certified CAM Product. GibbsCAM je nabízen nebo doporučován řadou předních světových výrobců řídicích systémů, jako je GE Fanuc, Infimatic, Siemens, Doosan Infracore, Haas, Index, MAG Fadal, Mazak Mitsubishi, Mori Seiki a Tornos. Společnost Gibbs and Associates distribuuje své produkty po celém světe prostřednictvím sítě mezinárodních prodejců.

V lednu 2008 se Gibbs and Associates spojila se společností Cimatron Ltd. a nyní funguje jako samostatná pobočka. Více informací o Gibbs and Associates a jejích CAM řešení získáte na čísle 1-800-654-9399 nebo nás navštivte na internetu na www.GibbsCAM.com . 

O technology-support s.r.o.
Společnost technology-support s.r.o. vznikla v roce 2003 jako odpověď na požadavky trhu přiblížit technickou podporu technologického produkčního CAM softwaru GibbsCAM českým a slovenským uživatelům. V současné době disponuje v Česku čtyřmi technickými a školicími kancelářemi - v Praze, Aši, Brně a Kopřivnici a dále jedním společným na Slovensku, v Banské Bystrici. Kromě prodeje, školení a servisu produkčního technologického CAD/CAM softwaru GibbsCAM, firma technology-support zajišťuje školení a technickou podporu uživatelům CNC obráběcích strojů s řídicími systémy Acramatic 2100 CNC, Fanuc, Heidenhain, Mefi, Mitsubishi i Siemens-Sinumerik, nabízí služby pro výrobce a uživatele CNC obráběcích strojů a obchodně zastupuje firmu ChipBLASTER, výrobce jednotek pro vysokotlaké a velkoobjemové chlazení pro obráběcí stroje. Do nabídky služeb patří rovněž rekvalifikační kurzy pro obsluhy CNC obráběcích strojů, které jsou určeny především firmám doplňujícím své stavy pracovníků prostřednictvím úřadů práce. Od roku 2008 došlo k rozšíření portfolia o CAD/CAM CimatronE, integrované řešení pro návrh, konstrukci a výrobu forem, lisovacích a postupových nástrojů.

datum zveřejnění: 24. 1. 2012

info na vyžádání
verze pro tisk