GibbsCAM certifikován pro Inventor 2012

32 a 64-bitová verze GibbsCAM certifikována pro Autodesk Inventor 2012, NC programovací software řídí nejnovější CNC obráběcí stroje

MOORPARK, Kalifornie – 27. duben, 2011 – Gibbs and Associates, společnost vyvíjející GibbsCAM – software pro programování CNC obráběcích strojů, a společnost Cimatron dnes oznámily, že nejnovější verze GibbsCAM byla v obou verzích (32 i 64 bit) certifikována jako Autodesk Inventor Certified Applications Program pro Autodesk Inventor 2012 – software pro 3D modelování. Digitální prototyping pomocí Autodesk Inventor dává výrobcům schopnost digitálně navrhnout, vizualizovat a simulovat to, jak jejich produkt bude fungovat v podmínkách reálného světa ještě předtím než je vyroben, což vede ke snížení nákladů a zvýšení efektivity. Certifikace je důkazem toho, že produkt dosahuje vysoké kvality, odpovídá současným nárokům a poskytuje nejvyšší možnou úroveň výměny dat s Autodesk Inventor. 

"S radostí vám oznamujeme pokračování podpory přímého načítání modelů a sestav z Autodesk Inventor do GibbsCAM. Již jedenáct let naši společní zákazníci využívají tohoto vysokého stupně interoperability.", řekl Bill Gibbs, zakladatel a president Gibbs and Associates. "Naši společní zákazníci tak mohou i nadále využívat všechna zlepšení pro zvyšování produktivity z každé nové verze GibbsCAMu, včetně nových modulů pro programování nejnovějších komplexních CNC obráběcích strojů, aniž by byla obětována snadnost použití, pro kterou je GibbsCAM tak známý.”

GibbsCAM je v obou svých verzích kompatibilní s Windows 7, takže uživatelé mohou využít všech výhod posledních produktů Autodesk, GibbsCAM a Microsoft na jedné platformě. Jednoduché uživatelské rozhraní, ikony a jazyk, který je programátorům a obráběčům znám, umožňuje uživatelům GibbsCAM rychle a snadno využít plný potenciál tohoto software – od minimalizace času, který je potřeba pro naučení se se softwarem pracovat až po plně intuitivní a efektivní výrobu. GibbsCAM umožňuje naprogramovat i ty nejkomplexnější obráběcí procesy a zároveň nebrání uživatelům pracovat tak, jak jsou zvyklí.

"Jsme velice potěšeni tím, že Gibbs and Associates znovu získal certifikaci Autodesk Inventor pro GibbsCAM.", řekl Carl White, Director of Digital Design product management v Autodesku. "GibbsCAM podporuje přímé načítání modelů a sestav Autodesk Inventor s důrazem na interoperabilitu a jednoduché použití již od počátků našeho certifikačního programu. Jsme hrdí na naše partnery jako je Gibbs and Associates, protože poskytují našim zákazníkům aplikace, které jsou rozšiřitelné, flexibilní a snadno použitelné."

Plná asociativita geometrie, technologických procesů obrábění a drah nástrojů při práci v GibbsCAMu umožňuje jednoduše aktualizovat podklady pro výrobu na základě dílčích změn geometrie z Autodesk Inventor. Pomocí GibbsCAM mohou NC programátoři rychle připravit technologii výroby a následně naprogramovat CNC obráběcí stroj a vyrobit součást nezávisle na tom, jestli mají jednoduchou geometrii, která vyžaduje pouze 2-osé soutružení nebo 2,5D frézování a nebo komplexní model vyžadující 5-osé frézování, multifunkční obrábění MTM případně CNC dlouhotočné automaty. GibbsCAM kontroluje dráhy nástrojů vůči polotovaru i požadovanému modelu a umožňuje kolizní testy s dynamickým zobrazením všech pohybujících se částí vybraného stroje. Tato a mnoho dalších funkcí GibbsCAM pomáhá výrobcům eliminovat zmetky, redukovat výrobní časy a maximalizovat efektivnost, bezpečnost a zisk.

O Gibbs and Associates
Více než 25 let je společnost Gibbs and Associates přední společností poskytující špičkovou CAD/CAM technologii při zachování charakteristiky snadného použití a produktivity. “Značně jednoduchý, Přirozeně výkonný” je hlavní filozofie společnosti Gibbs. Gibbs věří v podporu NC programátora, obraběče a výrobního inženýra, ne jejich eliminaci. Cílem společnosti Gibbs je poskytnout výrobcům nové technologie a nové způsoby práce, které jim obrábění usnadní a jejich podnikání učiní ziskovějším. Aby bylo tohoto cíle dosaženo, vytváří společnost Gibbs nástroje, které jsou přirozeně intuitivní, graficky interaktivní, velmi přehledné, asociativní a je prostě radost je používat. Společnost Gibbs poskytuje maximálně kvalitní řešení se servisem a podporou, kterou úspěšní zákazníci vyžadují.

Stávající produktová řada GibbsCAM podporuje 2 až 5-ti osé frézování, soustružení, frézování/soustružení, multifunkční souběžné obrábění a drátořez EDM. GibbsCAM také obsahuje plně integrované technologické CAD konstrukční funkce, které zahrnují konstrukci 2D, 2.5D a 3D drátěných modelů, ploch a těles. Funkce výměny dat GibbsCAMu umožňují načítat nejširší škálu nativních a průmyslových standardních CAD datových formátů. GibbsCAM je certifikován pro Autodesk Inventor jako Certified Application Program, dále je Solid Edge Certified Select Product a také Solidworks Certified CAM Product. GibbsCAM je nabízen nebo doporučován řadou předních světových výrobců řídicích systémů, jako je GE Fanuc, Infimatic, Siemens, Doosan Infracore, Haas, Index, MAG Fadal, Mazak Mitsubishi, Mori Seiki a Tornos. Společnost Gibbs and Associates distribuuje své produkty po celém světe prostřednictvím sítě mezinárodních prodejců.

V lednu 2008 se Gibbs and Associates spojila se společností Cimatron Ltd. a nyní funguje jako samostatná pobočka. Více informací o Gibbs and Associates a jejích CAM řešení získáte na čísle 1-800-654-9399 nebo nás navštivte na internetu na www.GibbsCAM.com .

O technology-support s.r.o.
Společnost technology-support s.r.o. vznikla v roce 2003 jako odpověď na požadavky trhu přiblížit technickou podporu technologického produkčního CAM softwaru GibbsCAM českým a slovenským uživatelům. V současné době disponuje v Česku čtyřmi technickými a školicími kancelářemi - v Praze, Aši, Brně a Kopřivnici a dále jedním společným na Slovensku, v Bánské Bystrici. Kromě prodeje, školení a servisu produkčního technologického CAD/CAM softwaru GibbsCAM, firma technology-support zajišťuje školení a technickou podporu uživatelům CNC obráběcích strojů s řídicími systémy Acramatic 2100 CNC, Fanuc, Heidenhain, Mefi, Mitsubishi i Siemens-Sinumerik, nabízí služby pro výrobce a uživatele CNC obráběcích strojů a obchodně zastupuje firmu ChipBLASTER, výrobce jednotek pro vysokotlaké a velkoobjemové chlazení pro obráběcí stroje. Do nabídky služeb patří rovněž rekvalifikační kurzy pro obsluhy CNC obráběcích strojů, které jsou určeny především firmám doplňujícím své stavy pracovníků prostřednictvím úřadů práce. Od roku 2008 došlo k rozšíření portfolia o CAD/CAM CimatronE, integrované řešení pro návrh, konstrukci a výrobu forem, lisovacích a postupových nástrojů.

datum zveřejnění: 27. 4. 2011

info na vyžádání
verze pro tisk