GibbsCAM 2010 je distribuován

dnes odchází zákazníkům v ČR a SK

Zahrnuje nové Hrubování vnořením, doplnění 5-os plynule a Pokročilého 3D obrábění plus implementaci 64-bitů

Gibbs and Associates, tvůrce software GibbsCAM® pro maximalizaci efektivity programování CNC obráběcích strojů a společnost Cimatron oznámili, že začínají dodávat GibbsCAM 2010. Tato nová verze obsahuje řadu nových funkcí, doplnění, vylepšení a produktivních nástrojů. 

odkaz na stranky www.gibbscam.com

“Pracovali jsme velmi usilovně, abychom zákazníkům poskytli nové funkce napříč celou řadou produktů GibbsCAM,” říká Bill Gibbs, zakladatel a prezident společnosti Gibbs and Associates. “Doplnili jsme řadu nových funkcí, které programování usnadňují a zefektivňují a to zejména nové možnosti pro 5-osé obrábění a obrábění těles. Také jsme implementovali podporu 64-bitů pro rychlejší zpracování rozsáhlých programů a složitých součástí a podporu nových nástrojů a držáků nástrojů. Dále jsme rozšířili funkčnost různých modulů a aktualizovali možnosti spolupráce s různými CAD systémy,” dodává. “To všechno následuje po nedávné integraci modulu VoluMill a zajištěním kompatibility GibbsCAM s operačním systémem Windows® 7.”

GibbsCAM 2010 začal být dodáván novým zákazníkům a zákazníkům programu Maintenance v lednu 2010.

Hlavní vylepšení 5-os plynule GibbsCAM
Modul nyní obsahuje další volby pro spirálové obrábění, nové volby prověřování kolizí, novou volbu "převrácení" najetí/vyjetí, novou volbu axiálního posunutí pro ořezávání a podporu srážeče hran a drážkovací frézy. Konkrétní doplnění jsou uvedena dále.

Tvorba geometrie – Byl doplněn modul Nástroje pro plochy pro vytváření ploch pro opravu nebo vylepšení obrobitelnosti ploch z těles.

Adaptivní řezy – Tato nová volba umožňuje regulovat vzdálenost mezi dráhami podle úhlu obráběné plochy pro dosažení konzistentního výsledného povrchu bez ohledu na úhel plochy.

Hrubování oběžného kola – Bylo vylepšeno o funkci, která pokrývá více nepředvídaných skutečností, což je užitečné hlavně při hrubování v blízkosti a kolem rozvodných lopatek.

Vyjetí nástroje – Nová volba, Vyjetí nástroje středem dutiny, umožňuje vyjetí obráběcích nástrojů z šikmých kapes a přitom vyhnutí se stěnám, což je užitečné hlavně pro obrábění otvorů hlav válců a podobných typů geometrie.

Hlavní vylepšení v Obrábění těles
Nové, výkonnější hrubování vnořením – Už není jako modul, ale je ikonou v liště Obrábění se schopností vypočítat strategie odebírání materiálu pro vrtáky s karbidovými destičkami, které vyžadují speciální pohyb pro vyjetí s optimálním řezným úhlem s prevencí kolizí v úzkých nebo těsných místech.

Vylepšení v Pokročilém 3D obrábění – Bylo doplněno Zachytit plochy s určenými nástroji pro Kapsování, možnost zadat toleranci rovinnosti v Plošném řezu, aby bylo zajištěno, že budou obrobeny všechny požadované "ploché" oblasti, uzamčení velkého posuvu pro vyjetí typu Nejkratší cesta a Minimální vertikální, dále definice dokončování povrchu volbou kroku překrytí nástroje, nebo hodnotou příčné drsnosti a také použití Ohraničujícího pole polotovaru jako dodatečného ohraničení obrábění.

Doplnění volby Přídavku – Plošná STL tělesa, generovaná z předcházejícího obráběcího procesu nebo načtená z datového souboru lze nyní použít jako výchozí polotovar pro 3D kapsování těles.

Implementace 64-bitů
Významný vývojový krok, implementace 64-bitů, umožňuje využít výhod výkonnějších, víceprocesorových počítačů vybavených operační pamětí RAM 4 GB nebo více. To umožňuje i užší spolupráci s 64-bitovými CAD systémy, které jsou nainstalovány s GibbsCAM na stejném PC. 64-bitovevé operace dále zkracují výpočetní čas při zpracování extrémně dlouhých programů, ale i při práci s komplexní geometrií. Uživatelům je tak umožněno využít výhod vylepšení operačního systému Windows 7.

A další vylepšení
GibbsCAM 2010 obsahuje řadu dalších možností, některé pro snadné použití a jiné pro rozšíření funkcionality, včetně vylepšení uživatelského rozhraní, pro moduly Frézování, MTM (multifunkční obrábění) a Drátové řezačky EDM, ale i nové doplňky pro výměnu dat CAD souborů Inventor 2010, SolidWorks 2010 a import dalších CAD systémů a jejich překlad. Kromě toho bylo vylepšeno i menu Makra a provedeny v něm změny pro snadný přístup, konfiguraci bez nutnosti restartu, podpora procesů 5-os plynule a Pokročilého 3d obrábění a volání modulů.

Další informace o GibbsCAM nebo o svém prodejci GibbsCAM vyhledejte na www.GibbsCAM.com.


O Gibbs and Associates a GibbsCAM
Více než 25 let je společnost Gibbs and Associates přední společností poskytující špičkovou CAD/CAM technologii při zachování charakteristiky snadného použití a produktivity. “Značně jednoduchý, Přirozeně výkonný” je hlavní filozofie společnosti Gibbs. Gibbs věří v podporu NC programátora, obraběče a výrobního inženýra, ne jejich eliminaci. Cílem společnosti Gibbs je poskytnout výrobcům nové technologie a nové způsoby práce, které jim obrábění usnadní a jejich podnikání učiní ziskovějším. Aby bylo tohoto cíle dosaženo, vytváří společnost Gibbs nástroje, které jsou přirozeně intuitivní, graficky interaktivní, velmi přehledné, asociativní a je prostě radost je používat. Společnost Gibbs poskytuje maximálně kvalitní řešení se servisem a podporou, kterou úspěšní zákazníci vyžadují.

Stávající produktová řada GibbsCAM podporuje 2 až 5-ti osé frézování, soustružení, frézování/soustružení, multifunkční souběžné obrábění a drátořez EDM. GibbsCAM také obsahuje plně integrované technologické CAD konstrukční funkce, které zahrnují konstrukci 2D, 2.5D a 3D drátěných modelů, ploch a těles. GibbsCAM je kompatibilní s Windows 7 a Windows Vista a je certifikován společností Microsoft. Funkce výměny dat GibbsCAMu umožňují načítat nejširší škálu nativních a průmyslových standardních CAD datových formátů. GibbsCAM je certifikován pro Autodesk Inventor jako Certified Application Program, dále je Solid Edge Certified Select Product a také Solidworks Certified CAM Product. GibbsCAM je nabízen nebo doporučován řadou předních světových výrobců řídicích systémů, jako je GE Fanuc, Infimatic, Siemens, Doosan Infracore, Haas, Index, MAG Fadal, Mazak Mitsubishi, Mori Seiki a Tornos. Společnosti Gibbs and Associates distribuuje své produkty po celém světe prostřednictvím sítě mezinárodních prodejců.

V lednu 2008 se Gibbs and Associates spojila se společností Cimatron Ltd. a nyní funguje jako samostatná pobočka.

O Cimatronu
S více než 25 letou zkušeností a 40,000 instalacemi po celém světe je společnost Cimatron předním poskytovatelem integrovaných CAD/CAM řešení pro výrobce forem a lisovacích a postupových nástrojů a také výrobcem speciálních aplikací. Cimatron se zavazuje poskytovat přehledná, cenově výhodná řešení, která zefektivňují výrobní cykly, umožňují spolupráci mezi externími dodavateli a výrazně zkracují dodací lhůty produktů.

Produktová řada Cimatron zahrnuje značky CimatronE a GibbsCAM s řešeními pro konstrukci forem, lisovacích a postupových nástrojů, elektrod, 2.5 až 5-ti osé frézování, drátořez EDM, soustružení, frézování-soustružení, rotační frézování, multifunkční obrábění a obrábění na polohovacích otočných stolech. Pobočky Cimatronu a rozsáhlá distribuční síť podporuje zákazníky v automobilovém, leteckém a medicínském průmyslu a také v průmyslu spotřebních plastů, elektroniky a ostatních odvětvích ve více než 40 zemích po celém světě.

Cimatron je společnost veřejně obchodovatelná na burze NASDAQ pod symbolem CIMT.

datum zveřejnění: 3. 3. 2010

info na vyžádání
verze pro tisk